Christian Wiedeman

Født: 6. februar 1906 i Eeckernförde, Tyskland.

Forældre: H. F. J. Wiedeman og Anna Elisabeth Alvine født Køhmann

Ægteskabelige forhold: Ugift

Familieforhold i øvrigt: Broder Læge Erik Wiedemann, Nomkau ved Breslau.

Beskæftigelse:  Hjælper faderen med virksomheden. Fiskerieksportør

Bopæl:  Sct. Laurentievej 94 i Skagen

Anholdt: 19. november 1938 kl. 10:30

Dom: 8 måneders fængsel + udvisning

Udvist: 2. april 1939

Søn af Heinrich Friederich Johan Wiedemann


Der bliver taget rapport fredag den 25. november 1938: Han var indført i hans fars plan allerede fra starten. Han deltog ikke i etablering af selve aftalen, men blev sat til observationstjeneste mod krigsskibe der passerede Skagen eller sådanne forhold der måtte komme ham til kendskab i forbindelse med krigsskibe. Det var aftalen at det var faderen der skulle melde ind til PH.

Han var orienteret i hvordan koder, postkort mv. fungerede og viste også at visse papirer skulle være i en kuvert stillet til den tyske Gesandt i København.

Ca. maj 1937 mødte han PH. Der drøftede de muligheden for at Christian skulle indgå i stedet for faderen, der var ved at være for gammel til aktiv tjeneste. Han modtog ingen nye papirer i den forbindelse, da han stille og roligt skulle overtage fra faderen. De mødtes 3 gange, senest i september 1938.

Christian havde fået at vide at man ikke måtte sende noget direkte til PH. Alt skulle gennem Vogeler i Vester Farimagsgade 35.

Han kendte ikke til andre i organisationen (kendte heller ikke Vogeler men havde kun hans adresse) dog havde han hørt navnet Rasch.

Christian havde være i Berlin mellem sommer og efteråret 1937. Det var forretningsmøde men han mødte en der ledede efterretningstjenesten i Danmark. Christian ville dog ikke fortælle mere end at det blev drøftet om han kunne håndtere et radioapparat, der skulle etableres i Skagen, men det blev ikke til mere.

Christian erkendte at han havde deltaget i spionage mod udenlandske krigsskibe samt at han skulle træde i funktion ved krigstilfælde eller under spændte situation. Han mente ikke selv han havde gjort noget strafbart.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *