Den første tid i Danmark

Horst lægger hårdt ud – han går straks i gang med at etablere en netværk. Hans færden er ret godt dokumenteret, så vi kan følge ham stort set fra dag et:

1. april 1932 ankom til Danmark via Gedser. Han rejste straks til Odder hvor han var gæst hos Doktor Møller. Der blev han til den 19. april.

Da færgen ”Malmø” kom ind den 21. april 1932 blev man mistænksom over en hund.. Det var en Grand Danois og mistanken om der var noget galt blev vagt, da papirerne på hunden ikke var i orden. Man afhørte den pige der havde hunden med og blev noget overrasket over at konstaterer at det var familien Horst’s tjenestepige.

22. april skal hele familien til Bornholm hvor de skal være til 1. maj. De skal være gæst hos Admiralinde Türch. (hvor Grüber tilfældigvis bor – Grüber var hyret ind af Horst til at være kontakten på Bornholm. )

1. maj til Berlin

22. maj retur fra Berlin via Lübeck til København. Ophold med familien på Hotel Phønix.

13. september 1932 sammen med hustru bosat på hotellet ”Missionshotel Westend” Helgolandsgade 3.

21. september 1932 Bahns Missionshotel, Badstuestræde 9-11

5. oktober 1932 Hotel Phønix, Bredgade 37. Her fortæller en af de ansatte til politiet, at familien bor spartansk og lever derefter. De får enkelte besøg fra Astas familie, men undgår ellers kontakt med andre. Han udviser ingen pro-nazistiske træk og bruger det meste af dagen på at læse aviser og gå ture med Asta og børnene. Han har abonnement på ”Deutsches Adles Blatt” og ”Berliner Børsen Zeitung”. Er registreret som ”redaktør”

Alt peger på at han udførte spionage fra dag et. Nogle af de personer han omgik blev senere dømt.


Sønderjylland:

I slutningen af august besøgte han Sønderjylland og Flensborg for derved ved selvsyn at sætte sig ind i grænseforholdene. Horst besøgte bla. Lære Alfred Anton Torp fra Tønder, som han havde mødt under ferieophold i Skagen og overfor hvem han havde fortalt at han havde tæt kontakt med magthaverne i Tyskland. Han havde kontakterne i orden – og meget tyder på at han også brugte dem.

Horst kom vidt omkring i grænselandet og mødte mange fremtrædende personer, bl.a. folketingsmedlem, redaktør, magistratsmedlem og Flensborg overborgmester. Efter at have beset området tog han flyet til Berlin.

I vinterens forløb 1932 havde han besøg af tysk redaktør 4-5 gange fra Flensborg.


Den 28. oktober 1932 kom Horst i avisen. I Arbejderbladet havde de fået opsnust at Liebknechts morder var i landet og de var forfærdet over at han kunne være i Danmark under den socialdemokratiske regerings beskyttelsen. Bladet fik ikke noget interview ud af ham, men de fik opsnuset at Horst og H.P. Hansen var blevet gode venner.


Retur til “Tiden i Danmark”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *