Opvækst og forældre

Fødsel og opvækst – dækker perioden fra han blev født til Første Verdenskrig udbryder.

Horst Gustav Friedrich Pflugk-Harttung blev født den 17. juni 1889 i Basel ind i historikerens Julius von Pflugk-Harttung familie. Faderen arbejdede ved Geheimen Staatsarchiv i Berlin og var anerkendt forsker, historiker og arkivar. I 1888 blev faderen gift med Horst’s moder Margarethe (født Rading). De fik tre sønner og to døtre og af dem er Horst og hans broder Heinz de mest kendte. Faderen Julius skrev over 30 bøger og man kan stadig finde talrige af dem på eBay og hos antikvarboghandlere.

Faderen Julius – foto fra postkort

Heinz (Horst’s broder) var født 17. september 1890 i Leipzig og dødede 26. marts 1920 i Berlin. Han var tysk officer (Hauptmann) og var aktiv i Garde-Kavallerie-Schützen-Division, som hans broder Horst også var. Han gik bort i 1920 som følge af et uheld med en håndgranat.

Den 3. april 1907 startede Horst som kadet (Seekadett) i den Kejserlige Marine. Han blev Fähnrich zur See 21. april 1908 og rang af Leutnant z. S. 28. september 1910 (svarer til Dansk Løjtnant). Han gjordet det godt og den 27. september 1913 blev han Oberleutnant zur See (svarende til Dansk premierløjtnant).


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *